måndag 2 januari 2012

Gott Nytt År!!


Gott Nytt År!
I år var vi moderiktiga och skickade iväg ett gäng sådana här istället för fyrverkerier. Som den tant jag börjar bli måste jag säga att det var mycket trevligare att slippa allt oväsen från fyrverkerierna, dessutom kunde ju barnen vara med oxå=). Fast jag gillar ju fyrverkerier oxå och gick ut på 00 - slaget för att se dom bättre! Skänkte dock en tanke till alla djur, särskilt de i skogen, som måste var livrädda när det börjar skjutas... Tur att det inte håller på så länge här i skogen i alla fall. Runt 1-tiden blev det tyst i byn och de som ville (läs: jag och familjen) kunde sova.

Har hört mycket om att de här "papperseldarna" ska vara mer miljövänligare än fyrverkerier, men jag undrar om de egentligen är så mycket bättre. De innehåller ju inget miljögift som vissa fyrverkerier, men det sitter ju metall på de som inte blir ett med naturen särskilt lätt. Pappret förmultnar ju i alla fall om det inte brinner upp, men jag undrar hur skräpigt det blir där de landar...

Vi hade i alla fall ett riktigt trevligt nyårsfirande med mycket god middag och som föredetta gourmetservitris måste jag givetvis dela med mig av menyn. Förrätten blev en avokadosoppa med räkor och vitt vin. Till varmrätt åt vi renfilé med ugnsbakade rotsaker och kantarellcréme. Givetvis rödvin till detta. Dessert blev creme brulee (som blev mer som en soppa, men god ändå) med ett sött dessertvin till.


Hoppas alla får ett bra 2012!
***

Inga kommentarer: